Boka tid för byte av vindruta

Din lokala bilglasmästare

Byta vindruta

Har du en spricka i vindrutan eller är den så pass sliten att sikten och säkerheten är kraftigt försämrad.

Nykvarns Bilglas AB | Glaskedjan hjälper dig snabbt med att få vindrutan utbytt ut på ett professionellt och fackmannamässigt vis.

Eftersom det sitter avancerad teknik i dagens bilar kan det innebära onödiga risker både för dig och för dina medtrafikanter om du inte byter din trasiga vindruta i tid. I dagens bilar är framrutan en bärande del av karossen och det är därför dom spricker lättare än dom gjorde förut. Det är inte vindrutorna som är sämre i dagens bilar det är bilen som har blivit bättre på att fördela kraften i hela bilen inklusive vindrutan. På vissa bilmodeller kan det var upp till 50% av karossens vridstyvheten som ligger i framrutan.

* Vid kampanjer på torkarblad:

  • Gäller endast vid byte av vindruta som bokas på webbplatsen.
  • Torkarblad väljs i samband med bokning. (Summan 495kr dras av vid betalning av självrisk)
  • Aktuell kampanjkod skrivs in i meddelandefältet vid bokning.
  • Gäller endast en uppsättning Bosch torkarblad per bil.
  • Ej bilar som behöver original- eller specialtorkarblad.

Med reservation för slutförsäljning.

Försäkringsbolag

Vi samarbetar med alla försäkringsbolag och har datoriserad uppkoppling mot de flesta av dem och även mot Vägverket. Vi byter bilglas åt både privatpersoner och företag, oavsett vilket fordon skadan gäller. Eftersom Nykvarns Bilglas har digital uppkoppling till grossisterna för bilglas så får vi rätt vindruta, bakruta eller sidoruta till din bil, oavsett bilmärke eller årsmodell. Läs mer

Vad kostar det att byta vindruta på bilförsäkringen?

Den vanligaste självrisken för att byta vindruta är 1500kr

Beroende på vilket försäkringsbolag och försäkringsskydd du har, varierar kostnaden för att byta vindrutan mellan ca 750 kr till 3000 kr kronor i självrisk för privatpersoner. Läs mer

Lämna in bilen hos Nykvarns Bilglas AB

När du lämnar in din bil för att byta vindruta, lämnar du in den på morgonen mellan kl. 07.00 till 08.00 utsatt dag och tid. Du får signera den digitala skadeanmälan hos Nykvarns Bilglas, därefter körs bilen in och skadorna på vindrutan dokumenteras. Sedan skickas bilder och och den signerade skadeanmälan in digitalt till ditt försäkringsbolag. När din bil är klar för utlämning med en ny och fräsch vindruta får du ett sms och du kan antingen hämta din bil på en gång eller komma senare på eftermiddagen.

Glöm inte att byta torkarblad i samband med bytet av vindruta så att du slipper repor och ränder.

Vi använder Bosch torkarblad och tar 495 kr monterat och klart på bil när du hämtar ut den.

Privatpersoner som hämtar ut sin bil kan betala med kort (ej Swish eller kontanter) till upplagda företagskunder skickas det en faktura.

Om du behöver du byta vindruta bokar du smidigt en tid i våran Onlinebokning på websidan eller ringer 08-552 420 30

Välkommen att boka din tid hos oss.